"MÅNGA TROR DET ÄR EN PLOJGREJ TILLS DE TESTAR"

Happy Gilmores unika silikongrepp säljs på många klubbar runtom i landet numera. En av företagets grundare Dirk Renglund försöker ständigt få fler golfare att förstå betydelsen av att skräddarsy sina grepp för bästa  möjliga resultat på banan.

Det finns oerhört få personer som kan stoltsera med att ha patent på en golfprodukt av högsta klass. Företaget Happy Gilmore är en av dem. Vid ett besök på den stora Golfmässan i Orlando för några år sedan träffade vi amerikanen Mike Novak. En amerikan med alldeles nya och unika golfgrepp. Greppen är de första och enda i världen som består av silikon. Mike Novak har patent på produkten och kort därefter gjorde han Happy Gilmore till exklusiva försäljare utanför landets gränser. Vilket blev starten för Happy Gilmore som alltså är enda leverantör utanför USA som erbjuder grepp gjorda på silikon.

— Greppen är verkligen Top of the Line numera efter att vi gjort några uppdateringar av greppen genom åren. Nu har vi verkligen hittat helt rätt med  greppen. Att dom dessutom är allra effektivast mot regn gör inte saken sämre på något vis. Tack vare att silikonen aldrig torkar så slits dom heller inte ut lika fort som andra grepp, säger Dirk.

De genomskinliga greppen är oerhört enkla att sätta på och plocka av med hjälp av vatten och diskmedel. Något som sker tack vare den goda friktion som finns mellan etikett och grepp. På ett fåtal minuter har Happy Gilmore därför lyckats byta ut dina gamla slitna grepp mot ett gäng sprillans nya silikongrepp av bästa klass. Några har tvivlat på greppens kvalitet.                
Men Dirk Renglund slår fast att tvivlarna oroar sig helt i onödan.

Det kända Majorvinnaren Paula Creamer med sitt rosa C-thru-grepp.

— Många tror bara att det här är en plojgrej till de testar själva. Därför är jag noga med att åka ut till klubbarna och låta folk testa greppen själva för att se vad man tycker. Jag vet att  den stora massan älskar våra grepp eftersom jag aldrig någonsin haft en kund som blivit missnöjd. Framförallt är det för att de är så  hållbara.

Under senare tid har svensk golf jobbat extremt hårt för att locka fler kvinnor till anläggningarna runtom i landet. Tiden när damgolf prioriterats i andra hand till förmån för herrarna ska förhoppningsvis vara förbi. Men vad gäller greppet på klubborna behöver det nödvändigtvis inte vara någon skillnad. Dirk Renglund är tydlig med att man ska akta sig för att göra skillnad på
män- och kvinnors golfmaterial. Särskilt när det handlar om greppen på klubborna.

— Jag tycker det är helt förkastligt att det ska vara skillnad på tjejer- och killars grepp. Den fördomen borde man ha vuxit ifrån. Det är inte alls många damer som egentligen ska ha ett damgrepp. De ska ha herrgrepp för att de har lika långa fingrar som männen. Det är nämligen längden på fingrarna som avgör vilken storlek som passar bäst till varje individ. Egentligen skulle klubborna som levereras till butikerna vara utan grepp så att man kan skräddarsy dem precis som man gör med andra delar. Det är skrämmande ofta det blir fel från början vilket får konsekvenser för spelet. Redan nu säljer flertalet klubbar runtom i landet Happy Gilmores grepp. Du hittar dom på vår sida för återförsäljare. Greppen vars funktionalitet alltså är av högsta klass. Men även visuellt sticker de ut då det går att utforma greppen till något alldeles extra. De etiketter som sitter fast under silikonen kan utformas på valfritt sett vilket exempelvis leder till att det går att pryda klubborna med sitt favoritlags logga. Eller som i klubbarnas fall med sin egen logga. Något som blir allt mer populärt.

— Det är så klart kul att göra någonting extra. Är man djurgårdare är det kul att ha klubbor med Djurgårdslogga. Det är ju också kul att ha klubbens logga på sina klubbor om man är ute och representerar på tävlingar eller när man som klubb anordnar företagsevent.

Greppen syns inte bara mycket väl utan också hållbara. Eftersom det endast krävs vatten och diskmedel för att få dem på plats är de extremt miljövänliga man behöver dessutom inte byta dom lika ofta som vanliga grepp. Dirk tycker att golfspelare i allmänhet borde bli bättre på att fokusera på sina grepp. Generellt använder  golfare alldeles för tunna grepp. Något som påverkar spelet negativt. Han slår ett slag för att ett test av Happy Gilmores unika grepp kommer att ge dig en upplevelse som gör att man aldrig kommer vilja gå tillbaka till sina gamla igen.

— Det går inte bara att prata utan det är upp till bevis på allt man säger.      Men jag är verkligen inte ett dugg orolig över kvalitén och med alla våra återkommande kunder så talar det sitt tydliga språk vad gäller både hållbarheten och kvaliten.  

     Alla måste få testa och bilda sig sin egen uppfattning om våra grepp.

                                       DAGS ATT VÄLJA C-THRU GOLFGREPP FRÅN HAPPY GILMORE


Med över 60 professionella turneringsvinster har C-Thru Grips blivit det bästa anpassade valet av golfgrepp för alla typer av golfspelare.​

Det finns oändliga alternativ med ditt eget golfgrepp! C-Thru Grips är inte bara ett bra sätt att visa din favoritfärg, logotyp, företag, familjemedlem, favoritlag, husdjur eller varför inte, skapa din egen unika design!

Möjligheterna är oändliga, endast er egen fantasi sätter gränsen!


Peppe Eng på Barsebäcks golfbana. Ser ut som att han är Djurgårdare ?

VARFÖR KUNDUNIKA GOLFGREPP?


C-Thru Grips är en av de mest innovativa och spännande högpresterande golftillbehöret de senaste 50 åren. Det är helt enkelt det bästa golfgreppet som finns tillgängligt idag!

Tusentals golfspelare har gjort C-Thru Grip till sitt val av golfgrepp. Den högpresterande siliconblandningen ger en fantastisk känsla och den klibbiga ytan ger ett maximalt grepp. ​Greppet är nog så viktigt i din golfswing.


VILKA ANVÄNDER GREPPEN IDAG?


Kändisar och PGA- och LPGA-proffs använder C-Thru Grips, bl.a. Michelle Wie och flertalet av manliga PGA tour professionell samt PGA Tour professionell på Champions Tour bl.a. Jay Haas.


Svenska golfproffs som använder greppen är bl.a. Carin Koch och Joakim Häggman numera på Legends Tour.

Bland svenska kändisar som idag använder C-Thru Grips finns Peter ”Foppa” Forsberg. Peter har självklart valt att profilera sitt favoritlag på greppen, nämligen Modo Hockey. Kändiskocken Stefan Catenacci visar sitt favoritlag AIK på sina golfgrepp och Magnus Wislander har sitt hjärta hos IFK Göteborg.

Gör som många andra - skräddarsy dina golfgrepp!Hans "ICA-Stig" Mosesson, Stjärngolfen Hills GK, Göteborg.

Peter "Foppa" Forsberg, Stjärngolfen Hills GK, Göteborg.

Jimmy Heimer är sponsrad med golfgrepp från Happy Gilmore.