"MÅNGA TROR DET ÄR EN PLOJGREJ TILLS DE TESTAR"

Happy Gilmores unika silikongrepp säljs på många klubbar runtom i landet. En av företagets grundare Dirk Renglund försöker ständigt få fler golfare att förstå betydelsen av att skräddarsy sina grepp för bästa  möjliga resultat på banan.

Det finns oerhört få personer som kan stoltsera med att ha patent på en golfprodukt av högsta klass. Företaget Happy Gilmore är en av dem. Vid ett besök på den stora Golfmässan i Orlando för några år sedan träffade han amerikanen Mike Novak. En amerikan med alldeles nya och unika golfgrepp. Greppen är de första och enda i världen som består av silikon. Mike Novak har patent på produkten och kort därefter gjorde han Dirk till exklusiv försäljare utanför landets gränser. Vilket blev starten på Happy Gilmore som alltså är enda leverantör utanför USA som erbjuder grepp gjorda på silikon.

— Greppen är verkligen Top of the Line numera efter att vi gjort några uppdateringar av greppen genom åren. Nu har vi verkligen hittat helt rätt med våra grepp. Att dom dessutom är allra effektivast mot regn gör inte saken sämre på något vis. Tack vare att silikonen aldrig torkar så slits dom därför inte ut lika fort som andra grepp, säger Dirk.

De genomskinliga greppen är oerhört enkla att sätta på och plocka av med hjälp av vatten och diskmedel. Något som sker tack vare den goda friktion som finns mellan etikett och grepp. På ett fåtal minuter har Happy Gilmore därför lyckats byta ut dina gamla slitna grepp mot ett gäng sprillans nya silikongrepp av bästa klass. Några har tvivlat på greppens kvalitet.                
Men Dirk Renglund slår fast att tvivlarna oroar sig helt i onödan.

Det kända Majorvinnaren Paula Creamer med sitt rosa C-thru-grepp.

— Många tror bara att det här är en plojgrej till de testar själva. Därför är jag noga med att åka ut till klubbarna och låta folk testa greppen själva för att se vad man tycker. Jag vet att  den stora massan älskar mina grepp eftersom jag aldrig någonsin haft en kund som blivit missnöjd. Framförallt är det för att de är så  hållbara.

Under senare tid har svensk golf jobbat extremt hårt för att locka fler kvinnor till anläggningarna runtom i landet. Tiden när damgolf prioriterats i andra hand till förmån för herrarna ska förhoppningsvis vara förbi. Men vad gäller greppet på klubborna behöver det nödvändigtvis inte vara någon skillnad. Dirk Renglund är tydlig med att man ska akta sig för att göra skillnad på
män- och kvinnors golfmaterial. Särskilt när det handlar om greppen på klubborna.

— Jag tycker det är helt förkastligt att det ska vara skillnad på tjejer- och killars grepp. Den fördomen borde man ha vuxit ifrån. Det är inte alls många damer som egentligen ska ha ett damgrepp. De ska ha herrgrepp för att de har lika tjocka fingrar som männen. Egentligen skulle klubborna som levereras till butikerna vara utan grepp så att man kan skräddarsy dem precis som man gör med andra delar. Det är skrämmande ofta det blir fel från början vilket får konsekvenser för spelet.Redan nu säljer många klubbar runtom i landet som Halmstad Golfklubb, Bro Hof och Ullna Happy Gilmores grepp i sina shopar. Grepp vars funktionalitet alltså är av högsta klass. Men även visuellt sticker de ut då det går att utforma greppen till något alldeles extra. De etiketter som sitter fast under silikonen kan utformas på valfritt sett vilket exempelvis leder till att det går att pryda klubborna med sitt favoritlags logga. Eller som i klubbarnas fall med sin egen logga. Något som är väldigt populärt.

— Det är så klart kul att göra någonting extra. Är man djurgårdare är det kul att ha klubbor med Djurgårdslogga. Det är ju också kul att ha  klubbens logga på sina klubbor om man är ute och representerar på tävlingar eller när man som klubb anordnar företagsevent.

Greppen är inte bara roliga och väldigt hållbara. Eftersom det endast krävs vatten och diskmedel för att få dem på plats är de också extremt miljövänliga eftersom man dessutom inte behöver byta dom lika ofta som vanliga grepp. Dirk Renglund tycker att golfspelare i allmänhet borde bli bättre på att fokusera på sina grepp. Precis som kvinnorna har även manliga golfare överlag alldeles för tunna grepp. Något som påverkar spelet negativt. Han slår ett slag för att ett test av Happy Gillmores unika grepp kommer att ge en upplevelse som gör att man aldrig kommer vilja gå tillbaka till sina gamla igen.

— Det går inte bara att prata. Utan det är upp till bevis på allt man säger.      Jag kan inte säga att greppen är så pass bra om de inte håller måttet. Jag är verkligen inte ett dugg orolig över kvalitén och med alla återkommande kunder så talar det sitt tydliga spårk vad gäller både hållbarhet och kvalitet.  

     Alla måste få testa och bilda sig sin egen uppfattning om våra grepp.